Goed gastheerschap begint met vakkennis!

U ervaart steeds meer behoefte aan welgemeende aandacht en professionele service naar uw gasten. De kwaliteit van de geboden dienstverlening zal in toenemende mate door gasten kritisch beoordeeld worden op de totale belevingswaarde.

In dat kader is het belangrijk dat uw medewerkers en u worden getraind in goed gastheerschap. De voorwaarden hiervoor zijn naar eigen inzicht vooraf te bespreken. Bier Bar Horeca Trainingen (BBHT) verzorgt upselling-training die van uw personeel echte horeca-allrounders maken, die topkwaliteit bieden en meer rendement halen uit uw assortiment.

Bar- en taptraining

De bar- en taptraining worden verzorgd door de technische expert van BBHT. Daarmee haalt u een expert in huis die een betere bierbehandeling in uw bedrijf bereikt. Uw medewerkers leren van deze deskundige tapper hoe ze een perfect glas bier tappen en serveren. Ze krijgen veel tips aangereikt voor directe toepassing in de praktijk.

De bar- en taptrainingen worden gegeven bij u in de zaak zodat met uw eigen bierkranen gewerkt kan worden.

Echte gastvrijheid scoort

Het loont om uw personeel en uzelf te trainen. Vergeet hierbij uw ambulante personeelsleden niet; een ongetrainde invalkracht haalt uw inspanningen onderuit en berokkent schade aan de zaak omdat hij/zij uw gedachtegoed omtrent gastvrijheid wellicht niet goed uitdraagt.

Lesmateriaal

 • Een goede uitleg over de werking van de bierinstallatie
 • Aansluiten van de bierinstallatie (fust en/of tank wisselen)
 • Doorspoelen van de bierinstallatie met water
 • Klachten herkennen en oplossen zowel taptechnisch als bij geur- en smaakafwijkingen
 • Hygiëne van de bar en tapinstallatie
 • Upselling
 • Gastbenadering
 • Taptechniek, flesje uitschenken etc.
 • Zo economisch mogelijk een mooi glas bier tappen
 • Serietappen indien gewenst
 • Tappen voor een terras en/of zaal
 • Tapwedstrijd
 • Op naam gesteld tapcertificaat

Biertraining

BBHT onderscheidt zich door écht maatwerk

De biertraining is bedoeld om een betere bierbehandeling in uw bedrijf te genereren. De technische expert van BBHT leert uw medewerkers hoe ze een perfect glas bier kunnen tappen en serveren. Ze krijgen veel tips die meteen toegepast kunnen worden in de praktijk.

BBHT werkt nauw samen met diverse brouwerijen. Zo is er bijvoorbeeld een zeer goede samenwerking met Hertog Jan brouwerij van AB InBev. Een training in combinatie met een bezoek aan deze brouwerij behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

LOCATIE: biertrainingen kunnen plaatsvinden bij u in de zaak.

Gastheerschap – Training op maat

Omdat medewerkers van verschillende horeca veelal verschillende vaardigheden al onder de knie hebben, wordt vooraf met u besproken, op welke onderdelen uit de training het meeste nadruk dient te worden gelegd.

Het loont om uw personeel en uzelf te trainen. Vergeet ook hierbij uw ambulante personeelsleden niet.

Gastheerschap zorgt voor topkwaliteit

In de upselling-training leren uw medewerkers wat goed gastheerschap inhoudt. Daarnaast maakt de training van uw personeel echte horeca-allrounders die topkwaliteit bieden en meer rendement halen uit uw assortiment.

Goed gastheerschap geeft u de mogelijkheid uw omzet te verhogen!

Gastheerschap zorgt voor topkwaliteit

Barcode

De cursus Barcode – omgaan met alcohol (en drugs) in de horeca – is bedoeld voor horecamedewerkers. De training sluit aan op de inhoud van Sociale Hygiëne. Tijdens de cursus leren horecamedewerkers wat zij kunnen doen om problemen met alcohol en drugs te voorkomen.

Horecamedewerkers

Barcode is bestemd voor álle horecamedewerkers. Van barman, toiletmedewerker tot portier. De betrokkenheid van de horecaondernemer of manager is essentieel: hij/zij is namelijk verantwoordelijk voor het alcohol- en drugsbeleid binnen de horecaonderneming. Van belang is dat hij/zij de medewerkers ondersteunt bij het in praktijk brengen van wat zij tijdens de training Barcode hebben geleerd.

Trimbos Instituut

Een deelnamecertificaat en dramadocent ten behoeve van het rollenspel zijn bij de prijs inbegrepen. Het maximale aantal deelnemers per training is 20 personen. De training wordt uitgevoerd door een erkend en bevoegd Barcodetrainer (Trimbos Instituut).

Drugs, alcohol en wetgeving

Met de training Barcode worden horecamedewerkers aangesproken op hun rol als professional in de horeca. Ze krijgen algemene informatie over drugs, alcohol en wetgeving, maar ook praktische handvatten om te handelen bij drugsgebruik, dealen, overmatig alcoholgebruik en alcoholgebruik door minderjarigen. Dat is een goede investering want horecapersoneel speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van problemen door alcohol- en drugsgebruik.

Tapwedstrijd

Wilt u een keer voor uw medewerkers een tapwedstrijd organiseren, dan verzorgt TSN dat graag voor u. Met deze activiteit leert uw ploeg de vaardigheden om te tappen onder tijdsdruk, met zo weinig mogelijk verspilling en zo efficiënt mogelijk te werken.

Informeer naar de mogelijkheden bij Carlo Snel via [email protected]